Siirry sisältöön

Salo-Hajala

Salon ja Hajalan välille suunnitellaan toinen raide nykyisen raiteen viereen. Suunnitteluun kuuluu muun muassa 14 uutta siltaa, kolme levennettävää tai korjattavaa siltaa, kaksi uutta tunnelia ja radan puoleisuuden tarkastelu. Suunnittelusta vastaa suunnittelukonsultti.

Kunnat suunnittelualueella: Salo

Rataosuuden pituus: noin 10 km

Suunnittelualue

Sijaitsee rataosalla Salo-Turku, Salon liikennepaikan ja Hajalan taajaman välisellä alueella. Välille suunnitellaan nykyisen raiteen viereen sijoittuva uusi raide, vaihteet, uuden radan edellyttämät sillat, tunnelit ja muut taitorakenteet sekä tarvittavat tie- ja katuyhteydet.

Aikataulu

Ratasuunnitelma on valmistunut.

Tietoa hankkeesta

Radan reitti kartalla

Kartalta voit tutkia Salon ja Hajalan välisen rataosuuden reittiä. Karttapalvelusta löydät radan suunnitellun linjauksen, asemat ja asemavaraukset, matkan varrelle tulevat sillat ja tunnelit, muuttuvat tiejärjestelyt sekä suunnitelmakartat PDF-muodossa.

Salon ja Hajalan välisen kaksoisraiteen ratasuunnitelma on valmistunut

Salo-Hajala-ratasuunnitelma on valmistunut ja asetettu virallisesti nähtäville.

Ajankohtaista hankealueella

17.10.2023

Tiedotteet

Tunnin juna mahdollistaa lähiliikenteen myös Varsinais-Suomessa

Turun ja Salon välillä olisi mahdollista liikennöidä lähijunia käytetyn kaluston mukaan 30 tai 60 minuutin vuoroväleillä.

12.10.2023

Uutiset

Ratalinjan maaperätutkimukset jatkuvat

Tunnin junan suunnitellun ratalinjan kallioperä- ja pohjatutkimukset jatkuvat kevääseen 2024 asti. Työt ovat osin käynnistyneet tutkimuspisteiden merkitsemisellä maastoon ja jatkuvat kairaustöillä.

9.08.2023

Tiedotteet

Salon ja Hajalan välisen kaksoisraiteen ratasuunnitelma on valmistunut

Valmistunut suunnitelma on ensimmäinen Turun Tunnin Juna Oy:n viidestä ratasuunnitelmasta, jotka mahdollistavat uuden Helsingin ja Turun välisen junayhteyden rakentamisen.