Siirry sisältöön

Hajala-Nunna

Salon Hajalan ja Kaarinan Nunnan välille suunnitellaan toinen raide nykyisen raiteen viereen sisältäen Hajalan, Kriivarin ja Piikkiön oikaisut. Välille suunnitellaan 40 uutta siltaa ja alueella on 11 korjattavaa siltaa.

Rataosuuden pituus: noin 33,5 km

Kunnat suunnittelualueella: Salo, Paimio, Kaarina, Turku

Tietoa hankkeesta

Paimion Toikkalan oikaisusta luovutaan ratasuunnitelmassa

Yleissuunnitelmassa esitetty Toikkalan oikaisu jää pois ratasuunnitelmasta. Oikaisun sijaan Paimion Toikkalan kohdalle suunnitellaan toinen raide suoraan nykyisen raiteen viereen.

Tietoa hankkeesta

Radan reitti kartalla

Kartalta voit tutkia rataosuuden reittiä. Karttapalvelusta löydät radan suunnitellun linjauksen, asemat ja asemavaraukset, matkan varrelle tulevat sillat ja tunnelit, muuttuvat tiejärjestelyt sekä suunnitelmakartat PDF-muodossa.

Suunnittelualue

Suunnittelualue rajoittuu Salon Pepallonmäen rautatietunnelista Kaarinan Piikkiöön. Rataosuudelle suunnitellaan toinen raide nykyisen raiteen viereen sisältäen Hajalan, Kriivarin ja Piikkiön rataoikaisut. Suunnitteluun kuuluvat uuden raiteen edellyttämät rakenteet, kuten esimerkiksi vaihteet, sillat, turvalaitteet sekä radan sähköistys. Lisäksi suunnitellaan tarvittavat tie- ja katuyhteydet.

Aikaisempiin suunnitteluvaiheisiin voi tutustua Väyläviraston hankesivulla.

Ajankohtaista hankealueella

17.10.2023

Tiedotteet

Tunnin juna mahdollistaa lähiliikenteen myös Varsinais-Suomessa

Turun ja Salon välillä olisi mahdollista liikennöidä lähijunia käytetyn kaluston mukaan 30 tai 60 minuutin vuoroväleillä.

12.10.2023

Uutiset

Ratalinjan maaperätutkimukset jatkuvat

Tunnin junan suunnitellun ratalinjan kallioperä- ja pohjatutkimukset jatkuvat kevääseen 2024 asti. Työt ovat osin käynnistyneet tutkimuspisteiden merkitsemisellä maastoon ja jatkuvat kairaustöillä.

19.09.2023

Uutiset

Hajala–Kupittaa-kaksoisraide: Teams-infotilaisuuden esitys ja materiaalit

Hajala–Kupittaa-kaksoisraiteen meluvaikutuksista ja meluntorjunnan suunnitelmista kerrottiin verkkotilaisuudessa keskiviikkona 19.9.