Siirry sisältöön

Nunna-Kupittaa

Kaarinan Nunnan ja Turun Kupittaan välille suunnitellaan toinen raide nykyisen raiteen viereen. Suunnittelu sisältää kahdeksan uutta siltaa sekä seitsemän sillan korjaussuunnittelun. Alueella on myös purettavia siltoja.

Kunnat suunnittelualueella: Kaarina, Turku

Rataosuuden pituus: noin 8 km

Suunnittelualue

Suunnittelualue sijoittuu Kaarinan Piikkiön ja Turun Kupittaan väliselle alueelle. Välille suunnitellaan toinen raide nykyisen raiteen viereen sisältäen uuden raiteen edellyttämät rakenteet, kuten esimerkiksi vaihteet, sillat, turvalaitteet sekä radan sähköistys. Lisäksi suunnitellaan tarvittavat tie- ja katuyhteydet.

Tietoa hankkeesta

Radan reitti kartalla

Kartalta voit tutkia rataosuuden reittiä. Karttapalvelusta löydät radan suunnitellun linjauksen, asemat ja asemavaraukset, matkan varrelle tulevat sillat ja tunnelit, muuttuvat tiejärjestelyt sekä suunnitelmakartat PDF-muodossa.

Ajankohtaista hankealueella

17.10.2023

Tiedotteet

Tunnin juna mahdollistaa lähiliikenteen myös Varsinais-Suomessa

Turun ja Salon välillä olisi mahdollista liikennöidä lähijunia käytetyn kaluston mukaan 30 tai 60 minuutin vuoroväleillä.

12.10.2023

Uutiset

Ratalinjan maaperätutkimukset jatkuvat

Tunnin junan suunnitellun ratalinjan kallioperä- ja pohjatutkimukset jatkuvat kevääseen 2024 asti. Työt ovat osin käynnistyneet tutkimuspisteiden merkitsemisellä maastoon ja jatkuvat kairaustöillä.

19.09.2023

Uutiset

Hajala–Kupittaa-kaksoisraide: Teams-infotilaisuuden esitys ja materiaalit

Hajala–Kupittaa-kaksoisraiteen meluvaikutuksista ja meluntorjunnan suunnitelmista kerrottiin verkkotilaisuudessa keskiviikkona 19.9.