Siirry sisältöön

Nunna-Kupittaa

Kaarinan Nunnan ja Turun Kupittaan välille suunnitellaan toinen raide nykyisen raiteen viereen. Suunnittelu sisältää kahdeksan uutta siltaa sekä seitsemän sillan korjaussuunnittelun. Alueella on myös purettavia siltoja.

Kunnat suunnittelualueella: Kaarina, Turku

Rataosuuden pituus: noin 8 km

Suunnittelualue

Suunnittelualue sijoittuu Kaarinan Piikkiön ja Turun Kupittaan väliselle alueelle. Välille suunnitellaan toinen raide nykyisen raiteen viereen sisältäen uuden raiteen edellyttämät rakenteet, kuten esimerkiksi vaihteet, sillat, turvalaitteet sekä radan sähköistys. Lisäksi suunnitellaan tarvittavat tie- ja katuyhteydet.

Tietoa hankkeesta

Radan reitti kartalla

Kartalta voit tutkia rataosuuden reittiä. Karttapalvelusta löydät radan suunnitellun linjauksen, asemat ja asemavaraukset, matkan varrelle tulevat sillat ja tunnelit, muuttuvat tiejärjestelyt sekä suunnitelmakartat PDF-muodossa.

Ajankohtaista hankealueella

12.04.2024

Uutiset

Ratalinjaa ilmakuvataan ja laserkeilataan kevään aikana

Kuvauksiin liittyen maastossa tehdään lisäksi signalointi- ja mittaustöitä.

4.03.2024

Uutiset

Länsiradan rakentaminen voisi alkaa vuonna 2026

Yhtiön tavoitteena on käynnistää koko yhteysvälin rakentamissuunnittelu vuoden 2024 aikana ja ensimmäisten yhteysvälien rakentaminen vuonna 2026.

17.10.2023

Tiedotteet

Tunnin juna mahdollistaa lähiliikenteen myös Varsinais-Suomessa

Turun ja Salon välillä olisi mahdollista liikennöidä lähijunia käytetyn kaluston mukaan 30 tai 60 minuutin vuoroväleillä.