Tiedotteet

Turun Tunnin Juna Oy mukana Vastuullinen työnantaja -kampanjassa

Turun Tunnin Juna Oy on mukana Oikotien Vastuullinen työnantaja 2022 -kampanjassa. Kampanjassa mukana olevat työnantajat sitoutuvat kehittämään vastuullisen työnantajuuden kuutta periaatetta ja rakentavat vastuullista työnantajakuvaa.

– Olemme omistajiemme kanssa sitoutuneet vastuulliseen ja kestävän kehityksen tavoitteiden mukaiseen toimintaan. Vastaavanlaista sitoutumista odotamme myös yhteistyökumppaneiltamme ja alihankkijoiltamme, sanoo Turun Tunnin Juna Oy:n toimitusjohtaja Pekka Ottavainen.

Turun Tunnin Juna -hankeyhtiön palveluksessa työskentelee toimitusjohtajan lisäksi kolme henkilöä. Jo ratasuunnitteluvaiheessa hanke työllistää satoja eri alojen asiantuntijoita, suunnittelijoita, urakoitsijoita ja muita toimijoita eri organisaatioista.

Vastuullisuuden edistämiseksi yhtiö järjestää yhteistyökumppaneilleen vastuullisuuspäivän. Keskiviikkona 18.5. Turun tunnin juna -hankkeen parissa työskentelevät sidosryhmät, suunnittelijat, konsultit ja tutkijat kokoontuvat pohtimaan hankkeen vastuullisuuden teemoja, nykytilaa ja kehittämistä yhdessä. Päivän aikana käydään läpi myös yhtiön vastuullisen työnantajan periaatteita.

– Tavoitteenamme on löytää uusia hyviä käytäntöjä, joita on mahdollista hyödyntää myös muissa infrahankkeissa. Hankeyhtiön toiminnassa ekologisten ja sosiaalisten näkökulmien rinnalla taloudellinen vastuu on ymmärrettävä riittävän laajasti. Kaikkien toimijoiden yhteinen vastuullisuuspäivä tuo meille varmasti uusia avauksia ja ideoita kehittää vastuullisuutta koko toimialalla, toteaa Turun Tunnin Juna Oy:n talousjohtaja Ari-Pekka Niemelä.

Turun Tunnin Juna Oy on sitoutunut edistämään kuutta vastuullisen työnantajan periaatetta:

1. Syrjimättömyys tarkoittaa Turun Tunnin Juna Oy:ssa yhdenvertaista ja oikeudenmukaista kohtelua. Ylläpidämme avoimuuden, tasa-arvon ja luottamuksen ilmapiiriä työntekijöidemme, alihankkijoidemme sekä hankkeen vaikutuspiirissä olevien sidosryhmien ja kansalaisten suuntaan. Vastuullisuuspolitiikkamme mukaisesti väärinkäytöksistä on mahdollista ilmoittaa myös anonyymisti ilmoituskanavan kautta.

2. Työelämän tasapaino ja hyvinvointi näkyy Turun Tunnin Juna Oy:ssa joustavuutena. Meillä on käytössä laaja etätyömahdollisuus ja töitä voi tehdä itselle parhaiten sopivina aikoina – yhteisiä kohtaamisia unohtamatta. Avoimuus tarkoittaa meillä helppoja keskusteluyhteyksiä ja mutkatonta tiedonjakamista.

Tarjoamme työntekijöillemme modernit työvälineet sekä kattavat työterveyspalvelut. Ennaltaehkäisevän työterveyshuollon ja sairaudenhoidon lisäksi tarjoamme asiantuntija-apua myös työssä jaksamiseen.

Huolehdimme henkilöstömme työturvallisuudesta ja edellytämme alihankkijoilta työturvallisuusmääräysten tinkimätöntä noudattamista.

3. Esihenkilötyöhön panostaminen tarkoittaaTurun Tunnin Juna Oy:ssä sitä, että esihenkilö on läsnä ja tavoitettavissa arjessa. Jokaisen työlle on määritelty tavoitteet, mutta työn tekemiseen ja ideointiin on vapaat kädet. Pidämme säännöllisesti tavoite- ja kehityskeskusteluja. Osa edellisistä tukee esihenkilötyön kehittämistä.

4. Työn merkitys ja työssä kehittyminen tarkoittaa Turun Tunnin Juna Oy:ssa sitä, että jokaisella on mahdollisuus kehittymiseen ja jatkuvaan oppimiseen. Kannustamme työntekijöitämme kouluttautumiseen ja oman asiantuntijuuden kehittämiseen ja esille tuomiseen. Pienessä organisaatiossa jokaisen työn merkitys näkyy ja samalla tietoa ja osaamista siirtyy kaikkien kesken.

5. Tehtävän vaatimusten mukainen palkkaus Turun Tunnin Juna Oy:ssa työstä maksetaan tehtävän vaatimusten mukainen palkka. Yhtiöllä on käytössä tulospalkkiomalli, jonka piirissä koko henkilöstö on.

6. Hyvä hakijakokemus tarkoittaa Turun Tunnin Juna Oy:ssä sitä, että arvostamme alan osaajia. Toteuttamissamme rekryprosesseissa hakijoille viestitään rekrytoinnin tilanne ja soveltuvuustestien palaute käydään aina läpi myös hakijan kanssa.

Lisätiedot:

Pekka Ottavainen, toimitusjohtaja, p. 0400 261 097, pekka.ottavainen(a)tunninjuna.fi

Ari-Pekka Niemelä, talousjohtaja, p. 040 573 9691, ari-pekka.niemela(a)tunninjuna.fi

Turun Tunnin Juna Oy:n vastuullisuuspolitiikka

Julkaistu 17.5.2022

Jaa artikkeli: