Uutiset

Maastotutkimukset alkavat Salon alueella

Turun tunnin junan suunnitteluun liittyvät maastotutkimukset käynnistyvät Salossa loka-marraskuun aikana. Alueella tehdään
syksyn aikana mittauksia, katselmuksia ja muita suunnittelua valmistelevia töitä.

Tunnin junan suunnitteluvaiheessa teetetään viisi erillistä ratasuunnitelmaa osuuksille Espoo-Lohja, Lohja-Salo, Salo-Hajala, Hajala-Nunna ja Nunna-Kupittaa.

Maastotutkimukset käynnistyvät nyt osuudella Salo-Hajala. Tälle yhteysvälille suunnitellaan nykyisen raiteen viereen sijoittuva uusi raide vaihteineen, uuden raiteen edellyttämät sillat, tunnelit ja muut rakenteet sekä tarvittavat tie- ja katuyhteydet.  

Katselmuksia myös Espoon ja Salon välisillä alueilla

Espoon ja Salon välisestä oikoradasta tehkään kaksi ratasuunnitelmaa osuuksille Espoo-Lohja ja Lohja-Salo. Maastotutkimukset käynnistyvät alueilla vuodenvaihteessa, mutta joitakin katselmuksia toteutetaan jo syksyn aikana.

Espoon ja Lohjan välinen suunnittelualue rajautuu nykyisen Espoon aseman länsipuolen ja Lohjan Lempolaan suunniteltavan aseman länsipuolen väliselle alueelle. Välille suunnitellaan uusi kaksiraiteinen oikorata vaihteineen, asemineen sekä asemavarauksineen, uuden radan edellyttämät sillat, tunnelit ja muut rakenteet sekä tarvittavat tie- ja katuyhteydet.

Lohjan ja Salon välisen ratasuunnittelun alue rajautuu puolestaan Lempolan ja Salon aseman väliselle alueelle.

Liikenne- ja viestintävirasto (Traficom) on julkaissut ratasuunnitelmien kuulutukset suunnittelun aloittamisesta ja maastotutkimuksista. Kuulutukset ovat nähtävillä Traficomin verkkosivuilla:

Kuulutus suunnittelun aloittamisesta: Espoo-Lohja-ratasuunnitelma, Espoo, Kirkkonummi, Lohja, Vihti.

Kuulutus suunnittelun aloittamisesta: Lohja-Salo-ratasuunnitelma, Lohja, Salo

Kuulutus suunnittelun aloittamisesta: Salo-Hajala-ratasuunnitelma, Salo

Turun Tunnin Juna Oy järjestää suunnittelusta yleisen info- ja keskustelutilaisuuden. Tilaisuuden ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja:
Annika Salokangas, projektijohtaja, Turun Tunnin Juna Oy, p. 040 866 5315, annika.salokangas(a)tunninjuna.com

Julkaistu 12.10.2021

Jaa artikkeli: