Uutiset

Espoo-Salo

Kirkkonummen Perälänjärven alueen suunnitelmissa edetään yleissuunnitelman mukaisilla ratkaisuilla

Kirkkonummen Veikkolassa sijaitsevan Perälänjärven alueen suunnittelussa edetään yleissuunnitelmassa esitetyillä ratkaisuilla. Yleissuunnitelman mukainen K107 (Peräläntie) toteutetaan ja jalankulku- ja pyöräilyväylä Perälänjärven rannan ja radan välistä jätetään pois myös ratasuunnitelmasta.

Suunnitelmien tarkennuksilla on vaikutusta pääasiassa noin 1,2 kilometrin mittaisen ratalinjan ympärillä oleviin tiejärjestelyihin ja radan rakentamisen vuoksi lunastettaviksi esitettäviin maa-alueisiin.

Ratasuunnitelmavaiheessa Kirkkonummen Veikkolan alueelle on etsitty kustannustehokasta suunnitteluratkaisua, jonka vaikutukset alueen maanomistajiin ja ympäristöön olisivat mahdollisimman vähäiset. Maankäytön suunnittelun tilanne on nyt selkiytynyt Kirkkonummen kunnan päätösten myötä ja jo tehtyjä ratkaisuja muutetaan yleissuunnitelman mukaisiksi.

Espoon ja Salon välisen uuden oikoradan ratasuunnitelmia esiteltiin Kirkkonummella tänään 16.5. Muutoksista johtuen Perälänjärven alueen suunnitelmia, radan edellyttämiä tiejärjestelyjä tai lunastuskarttoja ei voitu vielä esitellä. Päivitetyt suunnitelmat tulevat asukkaiden nähtäville Turun Tunnin Juna Oy:n verkkosivuille syksyllä 2023.

Perälänjärven suunnittelutilanteella ei ole vaikutusta muihin alueisiin. Kirkkonummen alueen suunnitelmakartat tulevat katsottaviksi ja asukkaiden kommentoitaviksi karttapalveluun.

Lisätietoja:

Annika Salonkangas, projektijohtaja, Turun Tunnin Juna Oy, p. 040 866 5315, annika.salokangas(a)tunninjuna.fi

Max Lagerström, projektipäällikkö, Sweco, p. 050 539 0684, max.lagerstrom(a)sweco.fi

Julkaistu 16.5.2023

Jaa artikkeli: