Uutiset

Hajala–Kupittaa-kaksoisraiteen suunnittelun asukastilaisuudet järjestetään maaliskuussa

Turun tunnin junan kokonaisuuteen kuuluvan Hajalan ja Kupittaan välisen kaksoisraiteen suunnittelu on edennyt. Ensimmäiset asukastilaisuudet järjestetään Paimiossa 7.3. ja Kaarinassa 14.3. Tilaisuudet on suunnattu ratalinjan läheisyydessä oleville maanomistajille, asukkaille, yrityksille ja yhteisöille, mutta niihin ovat tervetulleita kaikki hankkeesta ja suunnittelusta kiinnostuneet.

Hajala–Kupittaa-kaksoisraiteen suunnittelualue.

Paimion tilaisuudessa käsitellään ratasuunnitelmaa Hajala-Nunna, jonka suunnittelualue rajautuu Salon Hajalasta Kaarinassa sijaitsevan Verkakaaren kohdille. Kaarinassa järjestettävä tilaisuus käsittelee ratasuunnitelmaa Nunna-Kupittaa, jonka suunnittelualue jatkuu Verkakaaresta Kupittaalle. Suunnittelualueen rajalla ja Littoisten alueella asuvat voivat valita kumpaan tilaisuuteen osallistuvat.

Tilaisuuksissa on mahdollista tutustua suunnitelmakarttoihin ja antaa palautetta alustavista suunnitteluratkaisuista. Paikalla on Turun Tunnin Juna Oy:n projektijohtaja, suunnitteluryhmän projektipäällikkö ja asiantuntijoita.

Tilaisuudet eivät sisällä erillistä esitysosuutta, joten paikalle voi tulla annetun ajan puitteissa, silloin kun itselle sopii.

Paimion tilaisuus järjestetään tiistaina 7.3. klo 17.00–19.00 kaupungintalon Paimiosalissa (Vistantie 18, 21530 Paimio). Kaarinan tilaisuus pidetään seuraavana tiistaina 14.3. klo 17.00–19.00 Hovirannan koulutalolla (Hovirannantie 17, 20780 Kaarina). Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu.

Lisätietoa Helsingin ja Turun välisen uuden junayhteyden suunnittelusta voit lukea osoitteesta https://www.tunninjuna.fi/. Sivuilla voit antaa palautetta tai esittää kysymyksiä suunnittelusta karttapalautejärjestelmässä https://www.tunninjuna.fi/anna-palautetta/

Tietoa käsiteltävistä ratasuunnitelmista:

Hajala-Nunna: https://www.tunninjuna.fi/ratasuunnitelmat-hajala-nunna/

Nunna-Kupittaa: https://www.tunninjuna.fi/ratasuunnitelmat-nunna-kupittaa/

Julkaistu 1.3.2023

Jaa artikkeli: