Tiedotteet

Hajala–Kupittaa-kaksoisraiteen ratasuunnitelmaluonnokset esillä yleisötilaisuuksissa kesäkuussa

Salon ja Turun välisen kaksoisraiteen suunnittelu etenee. Turun Tunnin Juna Oy järjestää kesäkuussa alueen maanomistajille ja asukkaille suunnattuja yleisötilaisuuksia, joissa esitellään ratasuunnitelmaluonnoksia. Tilaisuudet pidetään Kaarinassa 7.6. ja Paimiossa 8.6.

Paimion tilaisuudessa käsitellään ratasuunnitelmaa Hajala-Nunna, jonka suunnittelualue rajautuu Salon Hajalasta Kaarinan Verkakaaren kohdille. Kaarinan tilaisuus käsittelee ratasuunnitelmaa Nunna-Kupittaa, jonka suunnittelualue jatkuu Verkakaaresta Kupittaalle. Suunnittelualueen rajalla tai Littoisissa asuvat voivat valita, kumpaan tilaisuuteen osallistuvat.

Kaarinan yleisötilaisuus: 
Keskiviikkona 7.6. klo 17.00–19.00, Hovirinnan koulutalo, Hovirinnantie 17 20780 Kaarina (kahvitarjoilu klo 16.30 alkaen)

Paimion yleisötilaisuus:  
Torstai 8.6. klo 17.00–19.00, Paimion kaupungintalo, Paimiosali, Vistantie 18, 21530 Paimio (kahvitarjoilu klo 16.30 alkaen) 

Tilaisuuksissa esitellään keskeisimpiä suunnitteluratkaisuja, uuden raiteen edellyttämiä tie- ja katujärjestelyitä sekä melutilannetta. Esitysten jälkeen on mahdollisuus tutustua karttoihin sekä jättää palautetta ja huomioita suunnitelmaluonnoksista.

Paikalla on Turun Tunnin Juna Oy:n projektijohtaja ja suunnitteluryhmän asiantuntijoita. 

Tilaisuuteen on kutsuttu suunnitellun ratalinjauksen läheisyydessä sijaitsevien kiinteistöjen omistajat. 

Suunnitteluratkaisuihin voi tutustua myös karttapalvelussa osoitteessa tunninjuna.sitowise.com. Tilaisuuksissa esiteltävät suunnitelmaluonnokset sekä esitysaineisto päivitetään verkkosivuille tilaisuuksien jälkeen. Suunnitelmista voi jättää palautetta ja kysymyksiä osoitteessa tunninjuna.fi/anna-palautetta tai sähköpostilla osoitteeseen info(a)tunninjuna.fi.

Junayhteyden rakentamisen mahdollistavat ratasuunnitelmat valmistuvat arviolta vuoden 2023 loppuun mennessä, jonka jälkeen ne tulevat virallisesti nähtäville ja niistä voi jättää muistutuksia.

Lisätietoja tilaisuuksista:

Riina Siirtola, viestintäpäällikkö, Turun Tunnin Juna Oy, p. 044 561 5744, riina.siirtola(a)tunninjuna.fi

Julkaistu 25.5.2023

Jaa artikkeli: